Halve finale Afrika Cup gestaakt na chaos

Maarten (rubbereend)

De halve finale van het toernooi om de Afrika Cup tussen Ghana en gastland Equatoriaal-Guinea is uitgelopen op een chaos. Op de tribunes in Malabo werden de Ghanese supporters in de tweede helft bekogeld met flessen water en andere projectielen door fans uit Equatoriaal-Guinea.

Toen de weggejaagde Ghanezen geen andere uitweg zagen dan naar het veld te vluchten, besloot de scheidsrechter de wedstrijd stil te leggen.

Ghana was in de 82 minuten die tot dat moment gespeeld waren oppermachtig. De ploeg van bondscoach Avram Grant sloeg kort voor rust twee keer toe, door een benutte strafschop van Jordan Ayew en een treffer van Mubarak Wakaso, na voorbereidend werk van Christian Atsu (ex-Vitesse). André Ayew maakte er een kwartier voor tijd 3-0 van, waarna het rondom het veld ontaardde in een chaos.

Update 22.43 uur

Om het allemaal nog gekker te makken werd er een helikopter ingezet om de supporters van Ghana te evacueren. Fans van Equatoriaal-Guinea bekogelden de helikopter vervolgens met lege flessen en ander materiaal waarmee ze konden gooien.