Hamilton vol lof over Mercedes

Maarten (rubbereend)

De eerste ritjes in de nieuwe formule 1-bolide van Mercedes zijn Lewis Hamilton goed bevallen. "De auto is verbazingwekkend betrouwbaar", zei de wereldkampioen na de eerste vier testdagen in het Spaanse Jerez, waar de Duitse renstal alle andere teams aftroefde met meer dan 2000 testkilometers.

"De auto bewijst zich in deze fase door zoveel mogelijk rondes te rijden en niet zozeer de snelste te zijn", aldus de Brit, die zelf tot 208 rondes kwam op het Zuid-Spaanse circuit. Zijn teamgenoot Nico Rosberg reed er nog veel meer, 308.

Mercedes was vorig jaar superieur in het wereldkampioenschap. Hamilton en Rosberg reden in de meeste grands prix ver voor de concurrentie uit, waarbij de Brit elf keer als winnaar over de meet reed. "Deze bolide voelt praktische hetzelfde aan als die van vorig jaar. Ik merk geen verschil."

De nieuwe bolide van Ferrari was in Jerez de snelste. De Fin Kimi Räikkönen en de Duitser Sebastian Vettel voerden de ranglijst aan. "Ik heb er niet zoveel aandacht aan besteed. Ik begreep van mijn technicus dat Ferrari zich vooral heeft geconcentreerd op snelheid en dat hebben wij niet gedaan."