Trainer Luhukay ontslagen bij Hertha BSC

Maarten (rubbereend)

De kans dat de Nederlandse trainer Jos Luhukay zaterdag nog bij Hertha BSC op de bank zit, lijkt klein. Door de nederlaag woensdag tegen Bayer Leverkusen (0-1) is de ploeg afgezakt naar de zeventiende plaats. Manager Michael Preetz heeft een crisisberaad aangekondigd. "We zullen met elkaar gaan discussiëren en niet over elkaar", aldus Preetz.

De fans riepen woensdag al om het vertrek van Luhukay. De ploeg draait het hele seizoen al moeizaam. De coach wil zelf echter niet opgeven. Hij vindt dat zijn team heeft laten zien achter hem te staan. "Dat hebben de jongens negentig minuten getoond. Ik heb daar geen seconde over getwijfeld. We moeten ons de komende twee dagen herpakken en moeten er in Mainz voor zorgen dat we punten pakken", zei de trainer na de wedstrijd.

Update 15.09 uur

Trainer Jos Luhukay is ontslagen bij de Duitse Bundesligaclub Hertha BSC. Dat meldde de club uit Berlijn donderdag. De Nederlandse trainer moet opstappen vanwege de slechte resultaten. Oud-speler Pal Dardai en voormalig assistent-trainer Rainer Widmayer zouden de taken van Luhukay tijdelijk overnemen.