V&D krijgt geen boeken meer geleverd

Redactie

CB, voorheen het Centraal Boekhuis, levert geen boeken meer aan V&D. De levering aan het in grote financiële problemen verkerende warenhuisconcern is al op 23 januari gestaakt, bevestigde CB-directeur Hans Willem Cortenraad woensdag na berichtgeving door vakblad Boekblad.

CB stelde de leveringsstop in nadat zijn kredietverzekeraar Coface had besloten de kredietlimiet voor V&D in te trekken. 'Coface bepaalt de kredietwaardigheid van onze debiteuren en wij volgen dat advies', aldus Cortenraad.

Door de levering van boeken te staken wordt voorkomen dat het risico bij de uitgeverijen komt te liggen als het met V&D misgaat. De openstaande rekeningen zijn nog wel gedekt door de kredietverzekering. Cortenraad benadrukt dat V&D geen betalingsachterstand heeft.

In tegenstelling tot Polare hoeft V&D niet op coulance te rekenen. 'Dit is een grootwarenhuis waar boeken maar een klein onderdeel is', zegt secretaris Martijn David van Groep Algemene Uitgevers (GAU) tegen Boekblad.

CB is een samenwerkingsverband van uitgeverijen en boekhandelaren en zorgt voor de distributie van boeken in Nederland en België.