Man. United in replay wel langs Cambridge United

Boris (borisz)

Manchester United heeft de vijfde ronde van de FA Cup bereikt. In eigen huis werd de replay tegen Cambridge United met 3-0 gewonnen. De ploeg van Louis van Gaal kreeg twee weken geleden de hoon over zich heen toen op bezoek bij Cambridge United met 0-0 werd gelijkgespeeld. Het team uit de League Two, het vierder profniveau van Engeland, hield destijds prima stand tegen de sterrenformatie uit Manchester. Hierdoor moest een replay op Old Trafford bepalen welke ploeg er verder zou bekeren.

Bij United startten Robin van Persie en Daley Blind in de basis, evenals Ángel di María, Wayne Rooney en Juan Mata. Genoeg topspelers dus aan de aftrap, want Van Gaal wilde niet als Chelsea en Manchester City in de vierde ronde uitgeschakeld worden. United begon prima aan de wedstrijd en had 25 minuten nodig om op voorsprong te komen.

Marouane Fellaini, die opvallend genoeg in de aanval begon, kopte een voorzet vanaf links voor het doel en de inlopende Juan Mata schoot de bal van dichtbij binnen. Zeven minuten later stond het al weer 2-0. Bij een hoekschop werd een inzet van Fellaini gekraakt, waarna Van Persie de bal met buitenkant links op het hoofd van Marcos Rojo legde. De Argentijn kopte keurig binnen en zette United in een zetel.

Na de pauze was het venijn uit de wedstrijd en nam de thuisploeg wat gas terug. Invallers James Wilson en Ander Herrera zorgden nog wel voor het slotakkoord. De Spanjaard was nog maar net in de ploeg of hij stuurde Wilson met een mooie pass de diepte in. De 19-jarige aanvaller schoot vervolgens vanaf rand zestien raak.

Zo won United zonder al te veel moeite en is de vijfde ronde van de FA Cup bereikt. Daarin komt de ploeg van Van Gaal uit tegen Preston North End, dat dinsdag van Sheffield United won (3-1). Naast United zijn ook Arsenal en Liverpool nog in de race in het oudste bekertoernooi ter wereld.