League of Legends-competitie discrimineert lesbiennes

Puddington

De lokale divisie op de Filippijnen van E-sportsorganisator Garena heeft vandaag wel een heel opmerkelijke regel ingevoerd voor de vrouwelijke competitie voor League of Legends. De kneusjes leggen namelijk een restrictie op het aantal lesbiennes en transgenders dat deel uit mogen maken van een team, omdat ze zogenaamd  een 'oneerlijk voordeel' zouden kunnen hebben.

De regels gelden voor The Iron Solari, een van de grootste League of Legends-toernooien voor vrouwen. Garena heeft zijn reglement zo aangepast dat elk team nu nog maar één transgender of lesbienne in het team mag hebben. Diegene die zich hier niet aan houden kunnen een uitsluiting verwachten voor alle toernooien georganiseerd door Garena, inclusief The Iron Solari. De discriminatie staat in schril contrast met wat Garena verder in het bericht vertelt, waarin ze vooral benadrukken dat ze iedereen welkom willen laten voelen. 

Update, 23:30 uur:

Riot Games, de maker van League of Legends, heeft inmiddels gereageerd op het statement van Garena. In een tweet zegt Riot dat lesbiennes, transgenders, homosexuelen en bisexuelen allemaal welkom zijn op de toernooien, en dat dit ook de norm is voor iedereen die deze toernooien wil organiseren. We kunnen er dus van uit gaan dat Riot een stokje gaat steken voor de regel van Garena. 

Garena
League of Legends-competitie discrimineert lesbiennes