[vid] Santana weer in 'Woodstock-samenstelling'

Redactie

Carlos Santana heeft zijn oude band waarmee hij in 1969 het debuutalbum van de groep maakte en op het legendarische festival Woodstock stond, weer bij elkaar geroepen. De groep heeft alweer negen nieuwe nummers opgenomen en komt in april van dit jaar weer een paar weken bijeen om een nieuwe plaat af te ronden, die nog dit jaar moet verschijnen. Dat zegt drummer Michael Shrieve op de website van het Griekse Hit Channel.

Gitarist en bandleider Carlos Santana zei twee jaar geleden reeds dat hij van plan was de oorspronkelijke groep weer bijeen te halen. Behalve Shrieve werkten ook toetsenist en zanger Gregg Rolie, percussionist Michael Carabello en gitarist Neal Schon - die kort na Woodstock bij de band kwam - mee aan de reünie. Het voelde heerlijk om weer samen te spelen, aldus Shrieve. "Alsof je een oude spijkerbroek aantrekt."

De Mexicaans-Amerikaanse gitarist Carlos Santana geldt als pionier van de latinrock. Het debuutalbum van de naar hem vernoemde groep verscheen enkele maanden voor Woodstock. De band maakte grote indruk op het festival. Het album groeide uit tot een klassieker en drie singles van die plaat - Jingo, Evil Ways en Soul Sacrifice (part 1) - werden internationale hits en haalden ook de Nederlandse Top 40.

Het succes duurde voort tot de vroege jaren tachtig, waarna de gitarist een solocarrière begon. Het album Supernatural, waarop hij met tal van bekende zangers en zangeressen samenwerkte, leverde Santana met Maria Maria zijn grootste hit in Nederland op. In 2008 speelde hij voor het laatst in Nederland, op het festival Bospop in Weert.


Santana weer in 'Woodstock-samenstelling'