Redmayne wilde 'betrapt' worden met Golden Globe

ArtistA (Jonathan)

Eddie Redmayne kon zijn geluk niet op toen hij drie weken geleden een Golden Globe won voor zijn rol in The Theory of Everything. Toen Redmayne na de awardshow weer in het vliegtuig stapte op weg naar huis had hij de award in zijn tas. Aan People vertelt de trotse acteur dat hij intens hoopte dat de medewerkers op het vliegveld het beeldje in zijn tas zouden ontdekken.

"Eigenlijk kwam het mooiste moment na de uitreiking van de Golden Globes, ik had de award in mijn handbagage en die moest op het vliegveld door een scan", aldus de 33-jarige Britse acteur die ook genomineerd is voor een Oscar. "Ik zag de tas door de scan gaan en de medewerker van het vliegveld keek er ook naar. Ze vroeg me of het soms een award was."

"Ik hoopte echt intens dat ze mijn tas open zouden maken om te kijken wat er precies in zat. Een andere medewerker vroeg mij vervolgens of de prijs echt was. Ik was zo blij om ja te kunnen zeggen", vervolgt Redmayne. Hij kroop voor de film in de huid van Stephen Hawking, de Engelse natuurkundige die de ziekte ALS heeft.

Redmayne weet niet of hij ook de Oscar voor beste acteur binnen kan slepen. Hij wil in ieder geval geen speech voorbereiden. "Dat brengt ongeluk", aldus de acteur, die ook zegt dat hij in een behoorlijke rollercoaster is beland. "Ik probeer het allemaal maar over mij heen te laten komen."