Dalgaard van Heerenveen breekt rib, Ortiz (AZ) breekt onderarm

Redactie

De Deense spits Thomas Dalgaard van sc Heerenveen heeft een gebroken rib overgehouden aan de competitiewedstrijd vrijdag tegen FC Dordrecht (0-0). Dalgaard kwam halverwege de tweede helft in het veld voor Daley Sinkgraven, maar raakte vlak voor tijd geblesseerd. Onduidelijk is hoe lang de aanvaller niet kan voetballen.

Dalgaard komt in zijn eerste seizoen bij Heerenveen weinig aan spelen toe. Trainer Dwight Lodeweges geeft in de spits de voorkeur aan Mark Uth, die al twaalf keer scoorde. Dalgaard vertrekt daarom mogelijk in deze transferperiode uit Friesland. Hij staat in de belangstelling van clubs uit Denemarken. Naar verluidt heeft Heerenveen spits Henk Veerman van FC Volendam op het oog als vervanger van Dalgaard.


Celso Ortíz heeft zondag tijdens de wedstrijd van AZ tegen Heracles Almelo (3-1) zijn linker onderarm gebroken. De Paraguayaanse middenvelder kwam halverwege de eerste helft ongelukkig terecht na een correcte tackle van de Almelose aanwinst Tim Breukers, overgenomen van FC Twente. Ortíz moet een operatie ondergaan.

Zijn vervanger Viktor Elm haalde het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Björn Kuipers ook niet. De Zweed viel na een uur uit met een bovenbeenkwetsuur. "We winnen, maar verliezen ook", zei trainer John van den Brom op de website van AZ. "Spijtig dat we Celso en Viktor met blessures verliezen. In deze fase staan veel belangrijke wedstrijden voor de deur."