Sinkgraven vindt zich goed bij Ajax passen

Redactie

Daley Sinkgraven is blij dat hij zijn loopbaan bij Ajax mag vervolgen. "Ik heb lef en probeer altijd de voetballende manier te vinden. Ja, ik pas goed bij Ajax", reageerde hij zaterdag op de website van zijn nieuwe werkgever.

Sinkgraven komt per direct over van sc Heerenveen en tekent een contract voor vierenhalf jaar. Hij stond afgelopen zomer al in de belangstelling van de huidige kampioen van de eredivisie. Toen kwam het niet tot een overgang.

Ajax betaalt naar verluidt ruim 6 miljoen euro voor het 19-jarige talent. Daarnaast verhuurt de club Lerin Duarte aan sc Heerenveen. Sinkgraven snapt dat hij snel carrière maakt. "Vorig jaar speelde ik nog in de A1 van Heerenveen, maakte ik in januari 2014 mijn debuut in de eredivisie en nu ben ik hier bij Ajax. Zo snel kan het dus gaan, maar ik ben klaar voor Ajax. Ik was in de jeugd al fan van Ajax. En nu ben ik hier. Dat is een mooi gevoel."

Sinkgraven gaat bij Ajax concurreren met Davy Klaassen, Lucas Andersen en Thulani Serero, op dit moment de eerste drie middenvelders van de formatie uit Amsterdam. "Ik ga me niet op één positie richten, maar wil wel op het middenveld spelen", zei de speler die afgelopen week al uitvoerig met hoofdtrainer Frank de Boer en directeuren Marc Overmars en Edwin van der Sar sprak.

Directeur voetbalzaken Overmars is blij dat Sinkgraven nu al overkomt van Heerenveen. "Wij wilden hem al een tijd hebben en hij wilde graag hier naar toe. Als spelers met zo veel potentie bij een andere club zitten en door ons aangetrokken moeten worden, dan is dat geen probleem. Zolang ze de doorstroming van andere talenten maar niet in de weg staan. Dat is nu niet het geval, we hadden op die posities nog wel wat ruimte. We zijn blij dat hij nu al kon komen, hoe eerder hij gewend raakt aan onze manier van trainen en spelen, hoe beter. Hij kan dus vanaf nu alvast een voorsprong nemen op volgend seizoen."