FOK! Wat een weer....Later in de week kouder

Stephan (Stephan5)

Bonjour! Na al het spektaculaire weer van de afgelopen maand lijkt februari rustig en kouder te gaan beginnen. Op veel plaatsen viel er de de laatste weken (veel)meer dan 100 millimeter aan regen. In delen van Brabant was het met bijna 80 millimeter nog relatief het droogst, terwijl de natste plek in Zuid-Holland ruim 170 liter water te verduren kreeg. Vandaag valt er ook hier en daar een bui.

In het zuiden viel er de afgelopen nacht nog een beetje sneeuw, maar langs de kust was het meestal doodgewone regen. Vanmiddag valt er in in het zuiden nog steeds af en toe wat regen of motregen, maar elders schijnt de zon af en toe. Later op de middag kan er dan weer een enkele regen- of natte sneeuwbui voorbij drijven. Er staat een matige tot vrij krachtige wind uit west- tot noordwest. En bij dit weerbeeld wordt het 4 tot 6 graden.

De komende week wordt het geleidelijk aan kouder. Vanaf donderdag vriest het licht tot matig in de nacht en overdag komt het kwik niet veel hoger uit dan het vriespunt. Wel gaat de neerslag er grotendeels uit en komt er meer ruimte voor de zon.

 Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 

 Winzel
Een winters Zelhem op vrijdagavond. Erwin Klein wandelde door de sneeuw en maakte dit fraaie plaatje.

 Witersn
Zelfs bij D_tje in Terneuzen is het nog 'wit'geworden.