Dost en De Bruyne schieten Wolfsburg langs Bayern München

Boris (borisz)

VfL Wolfsburg heeft vrijdagavond Bayern München over de knie gelegd. In een uitverkocht stadion versloegen zijn de landskampioen met liefst 4-1. De hervatting van de Bundesliga pakte voor Guardiola anders uit dan verwacht. Zijn Bayern werd overromepld door een fanatiek Wolfsburg dat niks heel liet van de Europese grootmacht.

Bij VfL Wolfsburg werden vrijdagavond rouwbanden gedragen vanwege het overlijden van teamgenoot Malanda, waardoor de wedstrijd een andere dimensie kreeg. Mogelijk geïnspireerd door het drama, kon de thuisploeg al snel gevaarlijk worden. Arnold zette in de derde minuut voor op De Bruyne, waarna de Belg onze landgenoot Bas Dost de mogelijkheid liet om te scoren:1-0. Een vroege en verrassende voorsprong.

De reactie van Bayern liet niet lang op zich wachten. Het elftal van Guardiola begon te pressen en te pressen. Maar de defensie van de thuisploeg hield stand en pareerde de aanvallen. Sterker nog, bij tegenaanvallen toonde de verdediging van het elftal van Robben zich uiterst kwetsbaar. In de veertigste minuut kon Caligiuri het leder bijna meegeven aan Dost. De Nederlander was echter net te laat bij de bal, waardoor Neuer de bal voor hem weg kon plukken. In de blessuretijd van de eerste helft kon onze landgenoot alsnog toeslaan: na een slecht weggewerkte vrije trap, kon Dost de bal hard in de kruising schieten: 2-0

Na de thee was het Bayern München dat zich probeerde te herpakken. Onder leiding van Schweinsteiger poogde men Wolfsburg wat terug te dringen. Toch was het De Bruyne die in de 53e minuut de score kon uitbreiden voor de thuisspelende club:3-0. Bayern antwoordde vrijwel gelijk. Na een bal van Lewandowski op Benat, kon de Spanjaard uithalen: 3-1. Ondanks de aansluitingstreffer van de Zuid-Duitsers, bleef Wolfsburg gevaarlijker.

Ruim een kwartier voor het einde van het spektakel, was het De Bruyne die opnieuw Neuer liet vissen. De Belgische spits speelde Dante helemaal dol, om vervolgens verwoestend uit te halen: 4-1. De Duitse landskampioen lag in de ringen en wist niet wat er gebeurde. In de laatste minuten probeerden Pizzaro en Robben nog iets terug te doen, maar tevergeefs.