Van Gaal: "We lieten ons inpakken"

Redactie

Manchester United-coach Louis van Gaal kan er met z'n verstand niet bij dat zijn ploeg zich zo makkelijk liet inpakken door Cambridge United in de vierde ronde van de League Cup. Cambridge United, een club uit de Engelse League Two, slaagde erin om de Engelse topclub Manchester United op 0-0 te houden in de Engelse beker. Van Gaal stelt dat zijn ploeg geen moment het idee heeft gegeven dat het om een wedstrijd tussen David en Goliath ging.

"We maakten dezelfde fout als tegen Yeovil en Queens Park Rangers", zegt Van Gaal tegen pers. "We speelden in dezelfde stijl als onze tegenstander. Dat is helemaal niet nodig. Het is voor ons een dure fout geweest."

"In de tweede helft speelden we een stuk beter. De ballen werden weer over de grond gespeeld. Dat is een andere stijl. Na de rust heb ik genoten van mijn ploeg", aldus de Nederlandse oefenmeester. "We hebben niet gescoord en dat is te danken aan Cambridge United. Zij speelden een uistekende wedstrijd. Nu mogen we op herhaling om te laten zien dat wij Manchester United zijn."

Van Gaal kon uiteindelijk opgelucht ademhalen. "We hebben onze bekerdroom levend gehouden, dat is het belangrijkste. Ik heb in het verleden vaak genoeg gezien dat een topclub werd uitgeschakeld door een club van een lager niveau."

"Ik weet dat het moeilijk is om een tegenstander als deze te verslaan. Hetzeflde gold voor Yeovil Town. Wij hebben alle aspecten van de wedstrijd tegen ons. We moeten zien te overleven."