Supergirl-hoofdrol voor Melissa Benoist

Peter Breuls

Na enkele grotere en kleinere castinggeruchten over wie de hoofdrol gaat spelen in de nieuwe Supergirl-serie voor de Amerikaanse tv-zender CBS, is vandaag bekend geworden dat de positie is gevuld. Actrice Melissa Benoist zal de rol van Supermans nichtje in de serie op zich nemen.

Benoist, vorig jaar nog te zien in de film Whiplash en bij sommigen bekend van de musicalserie Glee, won de rol over onder andere Claire Holt en de Britse soapster Gemma Atkinson. Als Supergirl zal ze de rol spelen van Kara Zor-El, die op twaalfjarige leeftijd terecht komt op Aarde, alwaar ze wordt gevonden en geadopteerd door de familie Danvers.

Volgens de officiële omschrijving pikt de serie de draad tien jaar later op, wanneer Kara na een decennium haar speciale gaven verborgen te hebben gehouden plotseling in het openbaar moet ingrijpen. Dit zet haar ertoe aan meer te doen met wat ze kan, op een heroïsche manier.

Supergirl is door CBS al bevestigd voor meerdere afleveringen, wat betekent dat de gebruikelijke methode van het eerst opnemen van een pilot wordt overgeslagen. Enkele jaren geleden overleefde een serie over Wonder Woman, met Adrianne Palicki in de hoofdrol, deze pilot-fase niet en werd nooit een tv-serie. Nog vorig jaar kreeg DC-serie Gotham van tv-zender FOX een bevestiging voor een serie, waarmee ook daar de pilot werd overgeslagen. Supergirl is ontwikkeld door Greg Berlanti, die ook medeverantwoordelijk is voor Arrow, The Flash en de Green Lantern-film, en Ali Adler, die een aantal jaar terug de superheldenserie No Ordinary Family produceerde. Deze serie haalde het niet verder dan het eerste seizoen.

Benoist dook vandaag in haar Twitter om haar enthousiasme te laten blijken en kreeg een felicitatie van collega-superheld Stephen 'Arrow' Amell.

Het is nog niet bekend vanaf wanneer Supergirl te zien zal zijn, maar het is niet ondenkbaar dat de serie in het herfstseizoen van dit jaar start.

Melissa Benoist
Melissa Benoist (foto DC Entertainment)