Emma Stone noemt angst een mooie drijfveer

ArtistA (Jonathan)

Emma Stone noemt haar rol in Birdman de meest verrijkende acteerervaring die ze ooit heeft gehad. Haar dramatische rol werd vorige week bekroond met een Oscarnominatie.

In de film speelt Stone de dochter van Riggan (Michael Keaton) die als superheld Birdman grote successen had, maar zijn acteercarrière behoorlijk in het slop ziet raken. Stone zegt in De Telegraaf best bang te zijn geweest voor deze rol, maar dat als een prettige nieuwe drijfveer te zien. "Je wordt er beter van als je ergens keihard voor moet werken."

De actrice stelt verder dat ze het geweldig vindt elke dag opnieuw het gevoel te hebben dat ze 'keihard op haar bek kan gaan'. Het is nieuw voor haar dat ze zich voor een rol zo tot het uiterste wil pushen.

Lang dacht Stone dat ze vooral plezier moest hebben in alles wat ze deed. "We willen dat de dingen ons komen aanwaaien, of dat we ze kunnen googelen." Maar ze ging zich steeds meer realiseren dat je vaak alleen met keihard werken belangrijke inzichten kunt verwerven. "Wat moeite kost, is meestal ook echt de moeite waard."