De Boer wil Feyenoord geen hoop geven

Maarten (rubbereend)

Frank de Boer verloor als speler en trainer van Ajax voor eigen publiek nog nooit een competitieduel met Feyenoord. Die fraaie statistiek wil de hoofdtrainer van de landskampioen zondag graag in stand houden als de aartsrivaal op bezoek komt in Amsterdam.

"Als we willen blijven aanhaken bij PSV, zullen we moeten winnen. En bovendien willen we Feyenoord ook geen moed geven om voor de eerste twee plekken te gaan vechten", zei De Boer woensdag tegen Ajax TV.

De 44-jarige De Boer staat voor zijn 34e klassieker. Als speler won hij 18 van de 24 duels met Feyenoord, als trainer zes van de negen. "Het is altijd een speciale wedstrijd. Voor de spelers, maar vooral voor de supporters. Jammer dat er nog steeds geen uitfans bij kunnen, anders was de klassieker nog leuker geweest. Het is voor ons noodzakelijk om te winnen, dan slaan we een gat van elf punten met Feyenoord. Als zij winnen, ruiken ze bloed. En dat moet je niet laten gebeuren", zei De Boer, die onder de indruk is van de Rotterdamse ploeg. "Ze hebben een mooie combinatie van strijd en goed voetbal."