Bouchard mept Bertens van de baan, Sharapova door

Maarten (rubbereend)

Kiki Bertens heeft woensdag maar kort kunnen genieten van haar wedstrijd in de tweede ronde van de Australian Open. De 23-jarige Wateringse tennisster stond slechts 53 minuten op de baan tegen Eugenie Bouchard. De Canadese nummer zeven van de wereld gunde Bertens drie games: 6-0 en 6-3.

Door de uitschakeling van Bertens zijn er geen Nederlanders meer actief in het enkelspel. Richel Hogenkamp, de enige andere Nederlandse in het vrouwenenkel, ging dinsdag in de eerste ronde onderuit tegen Petra Kvitova uit Tsjechië. Bij de mannen strandden Robin Haase en Igor Sijsling ook al in de eerste ronde.

Bouchard speelt in de volgende ronde tegen de Française Caroline Garcia. Zij versloeg in de tweede ronde Stefanie Vögele uit Zwitserland: 6-3 6-4.

Russin Maria Sharapova is woensdag doorgedrongen tot de derde ronde. De nummer twee van de wereld versloeg haar landgenote Alexandra Panova met 6-1, 4-6 en 7-5.

"Ik liet vandaag niet mijn beste spel zien", zei Sharapova na de partij. "Soms speel je niet je beste spel, maar ben je net goed genoeg om door te gaan. Dat is wat vandaag gebeurde", vervolgde de tennisster, die in de volgende ronde tegenover Zarina Diyas of Anna Schmiedlova staat.

Bertens tijdens haar wedstrijd tegen Bouchard (PRO SHOTS/Actionimages)
Bertens tijdens haar wedstrijd tegen Bouchard (PRO SHOTS/Actionimages)