Haase en Sijsling ook in dubbel snel klaar op Australian Open

heywoodu

Tennisser Robin Haase is na de uitschakeling in de eerste ronde van het enkelspel bij de Australian Open ook al klaar in het dubbeltoernooi. De 27-jarige Hagenaar ging woensdag samen met zijn Duitse tennispartner André Begemann meteen onderuit. Ivan Dodig uit Kroatië en de Braziliaan Marcelo Melo, de nummers vier van de plaatsingslijst, waren met 7-6 (2) en 6-2 te sterk.

Haase en Begemann boekten in aanloop naar de Australian Open nog knappe resultaten op het ATP-toernooi van Auckland. Daar versloegen ze verrassend de broers Bob en Mike Bryan uit de Verenigde Staten, die al jarenlang de wereldranglijst aanvoeren. Het enkelspel eindigde voor Haase dinsdag ook in de eerste ronde. Toen moest de Nederlander zich na drie sets gewonnen geven tegen de als achttiende geplaatste Fransman Gilles Simon: 1-6 3-6 4-6.

Ook voor Igor Sijsling zit het dubbeltoernooi er al op. Samen met de Luxemburger Gilles Muller ging Sijsling, in 2013 samen met Haase nog goed voor de finale in Melbourne, onderuit tegen Benjamin Becker uit Duitsland en diens Nieuw-Zeelandse partner Artem Sitak: 3-6 en 4-6. Het Amerikaanse duo Austin Krajicek en Donald Young wisten voor een kleine verrassing te zorgen door de als derde geplaatste Spanjaarden Marcel Granollers en Marc Lopez uit te schakelen: 7-6 (6), 2-6 en 7-5.