Google stapt in bij rakettenbouwer SpaceX

Redactie

Google heeft samen met Fidelity Investments een belang van bijna 10 procent genomen in rakettenmaker Space Exploration Technologies, beter bekend als SpaceX. Dat maakte topman Elon Musk van SpaceX woensdag bekend.

Google en zijn partner betalen 1 miljard dollar (863 miljoen euro) voor hun belang. Het bedrijf is in een concurrentieslag verwikkeld met andere concerns als Facebook en Virgin bij de zoektocht naar nieuwe manieren om internetverbindingen tot stand te brengen, met name in regio's die nog niet met het wereldwijde web verbonden zijn. Hierbij wordt vol ingezet op hulpmiddelen als drones, satellieten en lasers.

Eerder kocht Google zich om die reden in bij start-up Skybox Imaging, die zich ook op de markt voor satellieten beweegt. Ook presenteerde Google al Project Loon, een netwerk van ballonnen die een internetverbinding tot stand kunnen brengen op de meest verlaten gebieden van de planeet.

Musk, die ook de scepter zwaait bij elektrische automaker Tesla Motors en de medeoprichter is van betaaldienst PayPal, voorzag eerder al een groeiende vraag naar kleinere geavanceerde satellieten. Het bedrijf meldde dat het tot 2 miljard dollar wilde investeren in zijn satellietactiviteiten.

De aangekondigde investering in SpaceX waardeert het bedrijf van Musk op 10 miljard dollar.

Google stapt in bij rakettenbouwer SpaceX
Google stapt in bij rakettenbouwer SpaceX (Foto: ANP)