Sterling schiet Liverpool naast Chelsea in League Cup

Redactie

Liverpool kwam tegen Chelsea op achterstand in de heenwedstrijd van de halve finale in de League Cup. Raheem Sterling zorgde echter voor een betere uitgangspositie (1-1).

Voor Liverpool is de League Cup één van de manieren om het seizoen nog te redden. De ploeg van manager Brendan Rodgers staat er niet goed voor in de Premier League, maar doet nog wel in drie bekertoernooien mee. Echter was Chelsea in de halve finale natuurlijk geen makkelijke tegenstander.

De Londenaren, onaantastbaar koploper in de Premier League, begonnen op Anfield in de sterkste opstelling. José Mourinho wilde de klus graag vanavond al klaren, want er staat volgende week nog een return op het programma. De eerste helft ging gelijkop, maar Chelsea bleek het gevaarlijkst. De Liverpool-defensie kreeg met name geen grip op Eden Hazard, die met zijn dribbels voor veel gevaar zorgde.

Ook spits Diego Costa was dreigend op Anfield, maar de Spanjaard had in Martin Skrtel een tegenstander die het fysieke duel ook niet schuwde. Voor rust kwamen de Londenaren wel op voorsprong. Hazard werd door Emre Can naar de grond gehaald en scheidsrechter Atkinson wees naar de stip. De Belg besloot de penalty vervolgens zelf te nemen, stuurde landgenoot Simon Mignolet de verkeerde hoek in en bepaalde de ruststand zo op 0-1.

Na de pauze kwam Liverpool beter uit de kleedkamer. Met Raheem Sterling heeft Liverpool een eigen dribbelwonder in huis en de Engels international kwam steeds beter in de wedstrijd. De 1-1 kwam dan ook van zijn voet. Sterling pikte de bal rond de middenlijn op en snelde langs drie tegenstanders alvorens hij de bal in de hoek schoot. Een schitterende actie en dito afronding van de pas 20-jarige aanvaller.

In de slotfase maakte de thuisploeg het meest aanspraak op de overwinning. Kansen waren er voor Jordan Henderson en opnieuw Sterling, maar Chelsea-doelman Thibaut Courtois keepte een prima wedstrijd. Zo ligt het duel van volgende week op Stamford Bridge nog helemaal open.