Start vijf Formule 1-races uur vervroegd

Peterselieman

Vijf Formule 1-races zullen dit jaar een uur eerder beginnen dan afgelopen seizoen, zo heeft Formula One Management bekendgemaakt. Aanleiding is het ongeval dat Marussia-coureur Jules Bianchi in oktober in Japan heeft gehad. Dat vond in het schemerdonker plaats.

De afgelopen jaren zijn de starttijden van de races in Australië en Azië flink naar achteren geschoven om zo de televisiekijker in Europa beter te kunnen bedienen. Sinds het ongeval van Bianchi wordt hier echter anders naar gekeken. Een van de aanbevelingen die uit het onderzoek gekomen is, is dat de start van een race 'niet minder dan vier uur voor het ondergaan van de zon of het invallen van de schemering plaats mag hebben'.

De Grand Prix van Australië zal nu om 16.00 uur lokale tijd van start gaan (6.00 uur Nederlandse tijd). De race in Maleisië is verplaatst naar 15.00 uur (9.00 uur Nederlandse tijd), China naar 14.00 uur (8.00 uur Nederlandse tijd), Japan naar 14.00 uur (8.00 uur Nederlandse tijd) en tot slot Rusland naar 14.00 uur (13.00 uur Nederlandse tijd).