Chinees werkt graag met joden

dekatophetspek

Een Chinese recycling magnaat, die onlangs nog een bod had gedaan op de Wall Street Journal, zag zijn kans op de aankoop verwateren nadat hij een aantal op zijn zachtst gezegd nogal opvallende opmerkingen over joodse zakenmensen had gedaan in een interview. De Chinees Chen Guangbiao had in eerste instantie interesse om iPhones de New York Times te kopen, maar de Chinees wist de aandeelhouders van de Amerikaanse krant niet te overtuigen.

In een interview met het vanuit New York opererende televisiestation Sinovision liet Guangbiao weten dat hij zichzelf als de perfecte eigenaar van die krant zag, omdat hij naar eigen zeggen 'zo goed kan werken met joden'. Volgens de Chinees zijn veel van de Amerikaanse kranten in het bezit van joodse zakenmensen, die volgens Guangbiao over hetzelfde IQ en EQ beschikken als hijzelf.

In zijn thuisland heeft Guangbiao al een behoorlijke reputatie opgebouwd met zijn bizarre handelspraktijken. Zo verkocht de Chinees spuitbussen met verse lucht aan de inwoners van de door smog geteisterde hoofdstad van het land. Guangbiao is dan ook nog steeds vastbesloten om de New York Times te kopen.

Op Twitter dook gisteren nog een afbeelding op van een visitekaartje van de magnaat. De zeer bescheiden Chinese recyclekoning Guangbiao noemt zichzelf daarop onder meer ; 'The Most Influential Person of China', 'China Moral Leader', 'China Earthquake Rescue Hero' en 'Most Well-known and Beloved Chinese Role Model'.