Pixie Lott krijgt kritiek op indianenoutfit

Redactie

Pixie Lott heeft op sociale media kritiek gekregen op haar outfit voor een themafeestje. De Britse zangeres gaf zaterdag een feestje ter ere van haar 24ste verjaardag met het thema cowboys en indianen. Zelf droeg ze een hoofdtooi en dat wordt haar niet door iedereen in dank afgenomen.

Volgers beschuldigen haar op Instagram van dat ze 'onwetend' en 'ongevoelig' is. Pixie liet zich inspireren door de verhalen van Peter Pan en koos voor een Tiger Lily-outift, de indiaanse prinses in de verhalen. Ze deelde haar outfit op Instagram met haar ruim 260 duizend volgers en schreef: "Tigerlilly is een avond uit om haar verjaardag te vieren."

Op de foto kreeg ze veel boze reacties. Zo schrijft een van haar volgers: "Het is erg respectloos. Cowboys (Amerikanen/blanke mensen) hebben de Natives vermoord en uit hun huizen verjaagd. De genocide van zoveel mensen wordt op deze manier belachelijk gemaakt."

Pixie is niet de eerste die kritiek krijgt vanwege het dragen van een indianenoutfit. Zo kreeg Ellie Goulding vergelijkbare kritiek toen zij in oktober getooid de straat op ging tijdens Halloween.