Trucker overleeft op miraculeuze wijze kettingbotsing

Tim (timmmmm)

Whitby, een vrachtwagenchauffeur uit Washington, was met zijn lege truck onderweg om vee op te halen voor zijn boerderij tot er op een ijzige snelweg in de staat Oregon opeens een vrachtwagen in de mist opdoemde. Voor remmen was het te laat. Whitby raakte de truck en slingerde naar de andere kant van de weg.

Op het moment dat de koplampen van een aan de andere kant aanstormende vrachtwagen hem verblindde, deed hij nog een schietgebedje. Daarna werd hij frontaal geramd. Toen Whitby zijn ogen weer open deed zat hij nog steeds in zijn stoel, met de stuurkolom tegen zijn rechterheup geduwd. Zijn truck was compleet verfrommeld. "Ik bleef tegen mezelf zeggen dat ik rustig moest blijven."

Voor en achter hem hadden kettingbotsingen plaatsgevonden, waarbij zo'n 25 voertuigen betrokken waren. Er raakten twaalf mensen gewond waaronder de trucker.

Whitby zat als een hamburger tussen een broodje tussen de twee vrachtwagens ingeklemd maar kwam er zelf wonder boven wonder zo goed als onbeschadigd vanaf. "Ik heb twee pleisters om mijn rechterringvinger en ijs op m'n linkeroog." zo meldt hij tegenover de krant The Oregonian. Op de foto hieronder kan je zien hoe penibel zijn situatie was.