Vechter Bertens naar tweede ronde Australian Open

Frank (franklop)

Kiki Bertens heeft zich met pijn en moeite geplaatst voor de tweede ronde op de Australian Open. De tennisster had alle moeite met de Australische Daniela Gravilova, die met een wildcard was toegelaten aan het toernooi. Bertens zegevierde met 7-6 (8), 5-7 en 6-2.

In de eerste set tiebreak moest Bertens al diverse setpunten van haar opponente wegwerken, wat onder andere gebeurde door het slaan van twee aces. Op haar eerste setpunt sloeg Bertens, de nummer 72 van de wereld, vervolgens wel toe. In de tweede set nam Bertens een break voorsprong en mocht op 5-4 gaan serveren voor de wedstrijd. Op dat moment liet de 20-jarige Gravilova haar beste spel zien, werkte en passent twee matchpoints weg van Bertens en sleepte zelfs de set eruit. 

De 23-jarige Bertens liet zich niet uit het veld slaan en nam in de beslissende set snel een break voorsprong. Die gaf ze echter direct weer weg, waarna ze later alsnog twee keer een break wist te plaatsten op Gravilova. Daardoor mocht Bertens op 5-2  opnieuw voor de wedstrijd serveren. In die game moest ze nog wel vier breakpunten wegslaan, maar op haar eerste wedstrijdpunt in die game sloeg ze wel toe. 

Het is de eerste keer dat Bertens zich voor de tweede ronde plaatst van de Australian Open in drie deelnames. Overmorgen treft ze in de tweede ronde Eugenie Bouchard, die als zevende is geplaatst in Melbourne. De halve finaliste van vorig jaar versloeg in de eerste ronde de Duitse Anna-Lena Friedsam met 6-2 en 6-4.