Jon van Eerd niet in Mannenharten 2

ArtistA (Jonathan)

Acteur Jon van Eerd zal niet terugkeren in de komedie Mannenharten 2. De acteur speelde in het eerste deel een volkszanger die verliefd wordt op zijn producer, die werd gespeeld door Barry Atsma.

"Deel 1 was een heel aardige film", stelt Van Eerd. "Maar ikzelf had een te beperkte ruimte om de rol in het Duitse origineel te evenaren. Daarmee heb ik niet echt een basis kunnen leggen voor een tweede deel."

Mannenharten volgde de liefdesperikelen van een groot aantal personages. Het eerste deel, dat in 2013 verscheen, kreeg aardige recensies en trok bijna een half miljoen bezoekers naar de bioscopen. Het tweede deel moet binnenkort opgenomen worden en eind 2015 in première gaan.

Van Eerd zit overigens niet om werk verlegen: hij staat momenteel ook elke avond in het theater met zijn hoofdrol in de musical Moeder Ik Wil bij de Revue. Voor zijn rol als revue-artiest won hij twee weken geleden zijn vierde Musical Award. De acteur staat overigens wel open voor nieuwe filmrollen, zei hij eerder in interviews.