Sijsling trekt aan kortste eind in vijfsetter

Pino112

Het is Igor Sijsling niet gelukt om de tweede ronde van de Australian Open te halen. Vijf sets moesten eraan te pas komen tegen de Litouwse Ricardas Berankis. Sijsling, nummer 84 op de wereldranglijst, verloor in de eerste ronde van het grand slam toernooi met 2-6, 6-4, 7-6 (2), 6-7 (6) en 6-4. Berankis staat op plek 85 op de wereldranglijst.

De 27-jarige Amsterdammer haalde de afgelopen twee jaar ook al de tweede ronde niet. "Ik baal als een stekker. Ik heb eigenlijk goed gespeeld en genoeg kansen gecreëerd. Maar als je die niet pakt, dan verlies je", liet Sijsling weten aan De Telegraaf. In de tweede, derde en vierde set kwam hij telkens een break voor, maar verspeelde deze vervolgens. "In die periode benutte ik mijn kansjes niet en speelde ik - procentueel gezien - net iets minder. Een paar punten bepalen dan dat de wedstrijd de verkeerde kant op gaat."

"Dit doet pijn", vervolgt Sijsling. "In fysiek opzicht hield ik het goed vol. Dat is wel eens anders geweest en dus ben ik daar blij mee. Maar ik moet dit soort wedstrijden wel naar me toe gaan trekken. Echt, dit is heel vervelend."