Castaignos kritisch op verdediging FC Twente

Stefan (sportfreak)

Luc Castaignos liet zich na afloop van de verloren topper tegen Feyenoord kritisch uit over de verdedigers van FC Twente, die een voorbeeld moeten nemen aan de Rotterdamse defensie.

In De Kuip bleef Castaignos na het eindsignaal nog een tijdje gehurkt op het veld zitten. "Dat was een momentje voor mezelf, om even tot tien te tellen", zei de 22-jarige spits na afloop in gesprek met FOX Sports. "Want vandaag was zonde, vond ik. Je komt in de tweede helft langszij, krijgt er weer geloof in en daarna. Tsja, verdedigend stond het gewoon niet goed."

Castaignos stelde zich kritisch op tegenover zijn defensieve teamgenoten. "Verdedigen begint in de aanval, maar als ik het verschil zie tussen de defensie van Feyenoord en die van ons", vervolgde de aanvaller, die vandaag voor het eerst meedeed sinds de oogblessure die hij begin december opliep. "Ik kreeg nog geen meter en zij (de Feyenoord-aanvallers red.) kregen juist vrij veel ruimte."

"Dit was het verschil tussen écht verdedigen en slap verdedigen. In grote wedstrijden wordt dat meteen afgestraft. Dat is iets om van te leren en snel ook, want dit kan zo niet blijven doorgaan", aldus het jeugdproduct van Feyenoord, die reden genoeg heeft zich uit te laten over de defensieve organisatie van FC Twente. Het was alweer het zesde competitieve duel op rij met minimaal twee tegentreffers.

Aanvoerder en verdediger Andreas Bjelland sloot zich aan bij de woorden van Castaignos. "We hadden de wedstrijd soms in onze handen, maar zo slap als wij soms verdedigden, dat mag gewoon niet", zei de Deen tegenover FOX Sports. Vrijdag kunnen de Tukkers zich revancheren in de Twentse derby. De Enschedeërs staan dan tegenover buurman Heracles Almelo.