Vonn evenaart recordaantal zeges in World Cup

heywoodu

Skiester Lindsey Vonn heeft in het Italiaanse Cortina d'Ampezzo de afdaling in de World Cup gewonnen. Voor de Amerikaanse was het de 62e zege in haar carrière, waarmee ze eindelijk het record van de Oostenrijkse Annemarie Moser-Pröll geëvenaard heeft. 

Als een van de laatste toppers mocht Vonn naar beneden. Haar run begon erg moeizaam, maar toch wist ze een wat snellere tussentijd neer te zetten dan leidster Daniela Merighetti. Op het tweede deel liet de Amerikaanse echter haar kunsten pas echt goed zien, want daarop was ze ongenaakbaar. Ze was uiteindelijk 0,54 seconden sneller dan de Italiaanse, die wel derde werd. Elisabeth Görgl uit Oostenrijk leek de tijd van Vonn nog aan te vallen, maar moest onderin toch 0,32 seconden toegeven en werd tweede.

"Görgl ging zoals altijd weer vol gas, maar ik wist dat ik onderin erg snel was", aldus Vonn tegenover het Duitse ARD"Ik ben zo blij dat ik over de finish kwam en niet, zoals twee dagen geleden, zag dat ik negende stond, maar eerste." Moser-Pröll boekte haar overwinningen tussen 1969 en 1980, Vonn begon met haar lijst in 2000. Maandag volgt in Cortina nog een super-G, waarop de Amerikaanse favoriete het record in eigen handen kan nemen.