Vervolg 24 mogelijk zonder Kiefer Sutherland

dekatophetspek

Na het succes van 24: Live Another Day was het afwachten totdat we te horen zouden krijgen dat de serie weer een vervolg zou gaan krijgen. Volgens Dana Walden van Fox zou dat nieuwe seizoen van 24 al in 2016 kunnen worden uitgezonden, aldus een interview met de omroepdirecteur op de website van Entertainment Weekly. Er bestaat echter wel de mogelijkheid dat Kiefer Sutherland dan niet in de serie te zien zal zijn.

In een eerder interview met Kiefer Sutherland liet de acteur al weten dat hij zijn aandeel in 24: Live Another Day als een afsluitende rol zag voor het personage Jack Bauer, een rol die hij sinds 2001 had vertolkt in 24. Walden sluit echter niet uit dat dit een poging van de acteur is om meer geld te kunnen vragen als er al een vervolg wordt gemaakt. Bij het schrijven van een scenario voor het volgende seizoen wordt daar in elk geval wel rekening mee gehouden.

Mocht Sutherland dan alsnog afzien om aan het vervolg van 24 mee te doen, dan kent de reeks, die vooral populair werd door het real-time element, volgens de producenten genoeg potentie om ook zonder Jack Bauer te kunnen floreren.