Skeletonster Bos weer bij beste tien Europa Cup

heywoodu

De Nederlandse skeletonster Kimberley Bos heeft de tiende plaats veroverd tijdens de Europa Cup in het Zwitserse St Moritz, de bakermat van de skeletonsport. Voor de 21-jarige Bos, bezig aan haar tweede skeletonseizoen, was het al de zesde toptienklassering in zes wedstrijden dit seizoen.

Op de baan van St Moritz - de enige ter wereld die elk jaar opnieuw opgebouwd wordt - viel de eerste run van Bos nog wat tegen. Ze liet daarin de dertiende tijd noteren in het veld van twintig deelneemsters, op 2,70 seconden van de Duitse wereldkampioene junioren Jacqueline Lölling.

De tweede run leek een stuk beter te gaan voor Bos. Dankzij onder meer een razendsnelle starttijd van 5,38 seconden - de op een na snelste van alle deelneemsters - wist Bos de Tsjechische Michaela Gläßer, de Oostenrijkse Johanna Balassa en Sara Lavrencic uit Slovenië te passeren. Hierdoor kwam de Nederlandse toch nog de toptien binnen. Op 4,21 seconden van de ongenaakbare Lölling werd Bos tiende.

In het klassement van de Europa Cup moest Bos één positie inleveren. De Amerikaanse Gracie Clapp-Taylor sprong dankzij haar zevende plek over Bos heen, die nu achter Clapp-Taylor op de vijfde plek staat. De Europa Cup wordt komende week afgesloten met twee wedstrijden in het Oostenrijkse Innsbruck-Igls. Bos heeft daar goede herinneringen aan, nadat ze aan het begin van het seizoen de zogenaamde skeletonschool won op de baan van Igls.

De tweede run van Bos in St Moritz. De beeldkwaliteit is met name vanwege de kwaliteit van de livestream niet optimaal (Bron: YouTube)