Jihadi's trainden bij Verviers

De Nederlandse radicale moslim Abou Moussa wilde kandidaat-jihadi’s warm maken om in Syrië te gaan vechten vanuit Jalhay, vlak bij Verviers in de Belgische Ardennen. Dat zegt de Belgische krant Het Nieuwsblad.

Abou Moussa kondigde op zijn beveiligde Facebookpagina aan, dat kandidaten voor de strijd in de Syrische woestijn stevig in de watten zouden worden gelegd. Het vakantieverblijf ‘Les Prunelles’ is nogal luxueus, en beschikt over onder meer over een jacuzzi en een sauna in de tuin.

‘De omwonenden brachten ons vrij snel op de hoogte van de komst van een twaalftal jongeren’, zegt Michel Parotte, schepen (wethouder) in Jalhay. ‘Niet omdat ze voor moeilijkheden zorgden, maar omdat ze met hun niet alledaagse kleding opvielen in een gemeente zoals Jalhay.’

De politie van Spa trok vervolgens de identiteit van de jongeren na. ‘Verschillende jongeren kwamen uit het Antwerpse. Maar er werd geen proces-verbaal opgesteld omdat er niets strafbaars gebeurde. Op 1 november is de groep vertrokken zoals gepland’, aldus Parotte.

Een politiebron bevestigde aan de redactie van de Waalse krantenconcern Sudpresse dat de bijeenkomst was opgezet door Abou Moussa, een radicale moslim die banden heeft met de leider van Sharia4Bel­gium, Fouad Belkacem.