Van Velde: "NK sprint wellicht iets te vroeg voor R.Mulder"

heywoodu

Volgens hoofdcoach Gerard van Velde heeft zijn schaatsteam beslist.nl de eerste overwinning bij de NK sprint komend weekeinde in Groningen al binnen. "Het is heel mooi dat Ronald Mulder na zijn liesblessure kan meedoen. Er was toch sprake van een redelijke spierscheuring. In relatief korte tijd kan hij echter weer schaatsen op topniveau. Ik ben heel blij dat onze medische staf dat voor elkaar heeft gekregen", vertelt de oud-olympisch kampioen donderdag in Zuidbroek.

Van Velde verwacht geen wonderen van Ronald Mulder, die na een absentie van drie jaar na Sochi 2014 terugkeerde in zijn sprintselectie. "Het is natuurlijk bij hem nog wel heel pril allemaal. Hij heeft feitelijk nog te weinig wedstrijden in de benen. Ronald mist daardoor nog onder meer ritme en hardheid. Maar goed, hij staat er en hij doet mee. We zien wel waar hij op uitkomt. Voor iedereen geldt bij de NK in elk geval hetzelfde: wie niet goed rijdt, is klaar met zijn seizoen."

Van Velde kent Ronald Mulder goed genoeg om een succesvolle rentree in Groningen niet helemaal uit te sluiten. "Hij is nu eenmaal een natuurtalent. Hij heeft me wel vaker verrast. Met een Mulder aan de start, krijg je niets cadeau. Maar dit toernooi komt voor hem misschien nog net iets te vroeg."