Geen groot feest voor Ellen Hoog: "Een borreltje op de kamer"

Maarten (rubbereend)

Nadat ze vorig jaar al was genomineerd, is Ellen Hoog nu uitgeroepen tot de beste speelster van de wereld. Hoog kreeg donderdagochtend het nieuws in het Spaanse Valencia te horen, waar ze met de Oranjevrouwen op trainingsstage is.

Hoog stond donderdag nietsvermoedend klaar om naar het veld te gaan, totdat bondscoach Sjoerd Marijne in de lobby van het hotel nog wat wilde zeggen. "Hij feliciteerde eerst Joyce (keepster van het jaar Sombroek, red.) en toen mij", vertelt Hoog aan de telefoon. "Ik ben hartstikke blij."

De international noemt de uitverkiezing 'een mooie beloning na een goed jaar'. En dat was het zeker voor Hoog. De vedette speelde een meer dan sterk seizoen bij Amsterdam, blonk uit tijdens het WK – waar ze niet voor niets tot beste speelster werd gekroond – en pakte uiteindelijk in Den Haag met de Oranjevrouwen een gouden medaille.

"Ik denk inderdaad dat 2014 een van mijn beste jaren is geweest. Het WK was een hoogtepunt, waar we als team ook supergoed hebben gespeeld. Daar heb ik – gelukkig – een grote bijdrage aan kunnen leveren. Het klopte dit jaar, zowel op mentaal als fysiek vlak."

"Ik word ouder – ben 28, haha – en vind het belangrijk om goed voor mijn lichaam te zorgen", antwoordt Hoog op de vraag of ze in 2014 iets anders dan andere jaren heeft gedaan. "Daarnaast ken ik mijn lichaam heel goed, ga ik regelmatig naar de fysio en volg ik een krachtprogramma naast het hockey. Bovendien ben ik eerlijk naar mezelf. Als iets even te veel is, durf ik dat nu ook eerder aan te geven en doe ik het rustiger aan."

Voor Hoog staat geen groot feestje op het programma, maar even stilstaan bij haar award doet ze wel. Ze heeft immers een fles champagne gekregen (zie tweet hieronder). "Ha, het wordt een borreltje op de kamer. We gaan straks nog wel met het team Valencia in en vanavond uit eten. Maar geen groot feest voor mij. We moeten morgen gewoon weer trainen, hè."