Dave Roelvink: soap gaat niet in op zaak-Pach

Redactie

In de realitysoap over de familie Roelvink wordt de kwestie rond de diefstal bij de familie Pach niet aangekaart. Dat vertelde Dave Roelvink woensdag bij RTL Late Night. Dries en zijn familieleden zaten daar om te vertellen over hun nieuwe realityserie.

Het idee voor een serie speelt al een tijdje, vertelt Dries: "Twee jaar geleden al benaderd door een andere producent. Deze zomer kwam de nieuwe aanvraag na de situatie met Dave. Ik zag nu een aanleiding om hem een spiegel voor te houden om zijn leven op te pikken. We zaten na die bewuste nacht met een probleem, maar er zijn ook andere mensen die soortgelijke problemen hebben met hun kinderen."

Dave kwam vorig jaar in opspraak toen er na een avondje stappen spullen werden gestolen uit de villa van een Amsterdamse familie, waarvan de dochter Dave en zijn vrienden had uitgenodigd. Later lekte er een seksfilmpje uit van de dochter en Dave. Dat deed Dave's imago geen goed: "Ik ben een jonge jongen van 20 en ik hou van een feestje en een drankje. Maar ik ben niet zoals in de media gezegd wordt. Dat er gestolen is en filmpjes zijn uitgelekt is verschrikkelijk. Ik ben vaak zenuwachtig als ik erover moet praten en misschien kom ik verkeerd over."

In verband met het nog lopende onderzoek naar de kwestie zijn er afspraken gemaakt tussen de familie en de producent. Inhoudelijk wordt er in de reeks niet ingegaan op de verwikkelingen. De Roelvinkjes hebben nu overigens geen contact met de familie Pach, de familie van het meisje. Dit op verzoek van hun advocaat.

De realityserie wordt vanaf 17 februari uitgezonden op RTL 5.