GTA V-fan heeft wilde plannen met andermans geld

Stefan Walthie (StefanW)

Dat er soms ietwat overdreven projecten op crowdfundingwebsite Kickstarter verschijnen is geen vreemd iets meer. Toch is er nu een project verschenen van een fan van de game Grand Theft Auto V, waarbij er wel heel wilde plannen zijn om andermans geld uit te geven.

Paul Boyle heeft het plan opgevat om een levensechte kopie te maken van het huis van Michael, een van de drie hoofdpersonen uit de game. Hij wil zowel de binnenkant als de buitenkant van de villa exact namaken, compleet met buitenzwembad, grote fontein en tennisbaan. De plek waar het huis moet komen is vooralsnog Carlingford, County Louth in Ierland, maar Boyle geeft zelf al aan dat dat ook zomaar ergens anders kan gaan worden.

Overigens kan het bijna niet anders dan dat het huis er ook echt gaat komen. Van de benodigde 1.670.000 euro zijn er al zes mensen die bij elkaar 25 euro hebben bijgedragen en er zijn nog een volle 49 dagen te gaan. Alles lijkt dus volledig op schema te liggen. Dat dit project zo gewild is kan ook bijna niet anders. Voor een inbreng van 400 euro krijg je namelijk een speciaal tegeltje op de bodem van het zwembad, voor 900 euro mag je een keertje op visite komen en voor slechts 5.000 euro mag je zelfs drie nachtjes blijven logeren.