Sportblog: Romario's jonge vriendin & Verstappen mag rijden

Maarten (rubbereend)

Elke week brengen we hier op FOK! het sportroddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kun je in deze berichten vinden. Elke woensdag vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

Romário slaat 19-jarige blondine aan de haak
Voetbalgrootheid Romário de Souza Faria heeft weer toegeslagen op liefdesgebied. Hij heeft de 19-jarige Dixie Pratt versierd. Hij heeft de jonge dame leren kennen via een van zijn dochters waarmee Pratt bevriend is, zo lezen we op prive.nl. De tortelduifjes waren afgelopen dagen op vakantie op Aruba waar de oud-spits van PSV zijn nieuwe vriendin uitgebreid showde aan de buitenwereld. Mooi detail is dat Romário wereldkampioen werd in 1994, zijn vriendin was toen nog niet geboren.....

 

...e por aqui em Aruba... @dixiepratt

Een foto die is geplaatst door Romário Faria (@romariofaria) opJan 9, 2015 at 11:00 PST

Mancini geveld door eigen speler
Internazionale-trainer Roberto Mancini zal met gemengde gevoelens terugkijken op de 3-1 zege van zijn club tegen Genoa. De 50-jarige coach zal tevreden zijn met de winst, maar de overwinning berokkende bij hem zelf wel wat schade.

Mancini stond langs de lijn te coachen toen Inter-verdediger Marco Andreolli de bal op de slof nam en deze buiten de lijnen schoot, recht in het gezicht van zijn trainer die geen tijd meer had om te reageren en neerging. Na afloop verklaarde Mancini: "Ik heb de bal niet meer tegen kunnen houden, hij heeft mijn gezicht geraakt. Het was niet echt prettig, maar ik ben min of meer in orde."

Au (Bron: Vine)

Max Verstappen mag eindelijk een beetje autorijden
Max Verstappen mag dan volgend jaar gaan racen in de pijlsnelle bolides van de Formule 1, in een gewone auto met 30 kilometer per uur door een woonwijk rijden mag hij nog altijd niet. Toch is de 17-jarige Limburger daar weer een stapje dichterbij. Verstappen junior heeft vrijdag in België het theorie-examen voor zijn rijbewijs gehaald, zo laat Novum ons weten.

"Het examen was niet zo moeilijk als ik had gedacht", meldde Max Verstappen op zijn website. "Ik heb er ongeveer zeven uur voor geleerd en omdat ik een snelle leerling ben was het niet zo moeilijk." Uiteindelijk had de jeugdige Nederlander 47 van de 51 vragen goed, waar 41 goede antwoorden volstonden voor het halen van het examen.

Max moet nog even wachten voor hij zijn praktijkexamen af mag leggen. "In België moet je achttien jaar oud zijn om je praktijkexamen te mogen doen. Dus ik ben er nog niet." Verstappen wordt pas op 30 september achttien.

Wielerseizoen begint knetterend
Het wielerseizoen 2015 is in Zuid-Amerika knetterend van start gegaan. Na afloop van de Vuelta al Tachira, onderdeel uitmakend van de UCI America Tour, streden de verschillende renners letterlijk nog even door. Verschillende coureurs gingen met elkaar op de vuist.

Volleybalpunt in de NBA
Je leest de titel goed, een volleybalpunt in de Noord-Amerikaanse basketbal competitie. Utah Jazz-speler Trevor Booker kreeg de bal toegespeeld in een onmogelijke scoringspositie, er moest echter wel een schot op de basket komen omdat de shot clock bijna op nul stond. Booker, die met zijn rug naar de basket stond, bedacht zich geen seconde en tikte de bal zonder hem vast te pakken omhoog. Wonder boven wonder viel de bal in het netje met een onwaarschijnlijk punt als resultaat.


Onwaarschijnlijke treffer van Booker (Bron: YouTube/NBA)

Giggs ging jarenlang vreemd met de vrouw van zijn broer
Over Ryan Giggs waren al de nodige verhalen bekend dat hij het niet zo nou nam met de huwelijkse trouw. Zo was er de affaire die hij had met het rondborstige model Imogen Thomas. Maar naar nu blijkt heeft de oud-speler van Manchester United het nog bonter gemaakt. Hij deelde acht jaar lang het bed met Natasha Giggs, de vrouw van zijn jongere broertje. Rhodri Giggs (dat jongere broertje) had jarenlang niks door maar heeft inmiddels gebroken met de familie. Hij kan het niet verdragen nog in de buurt van zijn oudere broer te komen na wat hij deed. Dat het 'puur om seks ging, en niets meer' aldus Ryan verzachtte de pijn niet bepaald.

Zoontje Cristiano Ronaldo geen fan van vader
Cristiano Ronaldo mocht afgelopen maandag de prijs voor wereldvoetballer van het jaar in ontvangst nemen. De Portugees nam ook zijn zoontje mee naar het gala, maar die was niet onder de indruk van zijn vader. Nee, hij heeft een andere held, Lionel Messi.

Ronaldo junior kon zijn held in levende lijve ontmoeten, maar was te verlegen om iets te zeggen, vandaar dat Cristiano iets tegen zijn grote rivaal zei: "Hij zag een video van ons op het internet en heeft het alleen maar over jou." Messi beantwoorde dat met een aai over de bol van Ronaldo junior die geen woord uit kon brengen en ondertussen geplaagd werd door zijn vader. "En nu ben je verlegen!"


Kleine ronaldo en zijn echte idool (Bron: YouTube)

Selfie van Totti nu ook als tattoo
Afgelopen zondag zorgde Francesco Totti voor veel ophef door na zijn tweede doelpunt in de derby van zijn AS Roma tegen Lazio Roma een selfie te maken met het publiek. Totti bleek het plan voor de selfie allang te hebben. Maar als je de selfie al een gekke actie vond, hou je vast. Het kan namelijk nog gekker. Er is een supporter zo gek geweest om van de fotografferende Totti een tatoeage te laten maken:

Favoriet NFL-team kiezen? Deze jongen weet hoe het moet
Wat te doen als je fan bent van American Football, maar niet weet voor welk team je moet zijn? De 12-jarige Cade Pope uit de staat Oklahoma besloot voor de Kerstdagen om alle 32 teams een brief te schrijven waarom hij juist fan van hun team moest worden. Het resultaat viel tegen: slechts één team stuurde hem een brief.

Alleen Carolina Panthers-eigenaar Jerry Richardson nam de moeite om te schrijven. "Beste Cade, we zouden vereerd zijn als je de Panthers als je favoriet team zou kiezen." Pope kreeg bij zijn brief een helm opgestuurd. Toch heeft hij nog geen definitieve keuze gemaakt. "Als niemand me nog antwoordt, dan kies ik voor Carolina."


Zo kies je dus je favoriete team (Bron: YouTube)

Voetbal kijken vanaf je schuurtje
Toen Bristol City één van de tribunes afbrak om een nieuwe te gaan bouwen ontstond er een bijzondere kans voor Ben Swift. Hij woont achter het stadion en doordat de afgebroken tribune achter zijn achtertuin stond had hij ineens vrij zicht op het veld. Swift is al sinds de jaren tachtig fan van de club uit Bristol en zat ook regelmatig in het stadion. Maar in het begin van het seizoen besloot hij vanaf zijn eigen schuurtje te gaan kijken. Sindsdien groeide het 'voetbalkijken vanaf zijn schuur' uit tot een ware hype.

Swift heeft zijn uitkijkplek inmiddels ongedoopt tot 'The Shed End'. Regelmatig wordt hij nu ook toegezongen door de supporters in het stadion. 'Shedman, Shedman - sing us a song', rolt er bijvoorbeeld geregeld van de tribunes. Het avontuur is binnenkort wel afgelopen voor de zwartkijker, de bouw van de nieuwe tribune vlot zo snel dat het uitzicht binnenkort verdwenen is. Bristol City heeft Swift echter een seizoenkaart tot het einde van het seizoen aangeboden. Het geld dat de City-fan door deze constructie tot nu toe bespaarde gaf hij aan een goed doel.