Meer dan honderd lichamen gevonden in zijtak Ganges

Redactie

De autoriteiten in India onderzoeken hoe meer dan honderd lichamen in het noorden van het land terecht zijn gekomen in een zijtak van de Ganges. De lichamen, vooral van kinderen, werden dinsdag voor het eerst opgemerkt door omwonenden. De politie denkt niet dat het om een misdrijf gaat, maar om een massale waterbegrafenis.

De 102 lichamen werden gevonden in de deelstaat Uttar Pradesh. Ze zijn al te ver ontbonden om nog een autopsie te kunnen verrichten, aldus de lokale autoriteiten. Dna-onderzoek moet uitsluitsel geven over de identiteit van de lichamen. "Als alle formaliteiten eenmaal zijn afgerond zullen de lichamen worden begraven om de verspreiding van ziektes tegen te gaan", zei een lokale ambtenaar.

De grote vraag is waarom er zoveel lichamen tegelijkertijd zijn gevonden. Hoewel het in India illegaal is om lichamen in rivieren achter te laten, gebeurt dat met regelmaat. Sommige hindoes geloven dat een ongetrouwd meisje wordt herboren in de familie als ze een waterbegrafenis krijgt. Armoede is een andere reden voor mensen voor een waterbegrafenis te kiezen. Een crematie kost minimaal 34 euro, wat meer dan een maandsalaris is voor een arme Indiër.