Saudi-ArabiŽ en China winnen op AziŽ Cup

Boris (borisz)

Saudi-Arabië maakt nog steeds kans om zich te plaatsen voor de kwartfinale van de Azië Cup. Het land verloor vier dagen geleden van China (1-0), maar nu werd er wel gewonnen. Saudi-Arabië won met 4-1 van Noord-Korea. De andere wedstrijd in de groep ging tussen China en Uzbekistan. Dat duel werd met 2-1 gewonnen door China.

Noord-Korea kwam na elf minuten nog wel op voorsprong door een treffer van Ryang Yong-Gi. Het was het eerste Noord-Koreaanse doelpunt op de Azië Cup in 23 jaar. Naif Hazazi bracht voor de rust nog de gelijkmaker op het bord. Vlak na rust scoorde Mohammed Al Sahlawi tweemaal en daarmee was de wedstrijd gespeeld. Nawaf Al Abid mocht in de slotfase nog vanaf elf meter de 4-1 noteren.

Samenvatting Noord-Korea - Saudi-Arabië. (Bron: YouTube)

China heeft ook haar tweede groepswedstrijd weten te winnen. Het land zette een achterstand om tegen Uzbekistan en won met 2-1. Ook de eerste groepswedstrijd tegen Saudi-Arabië werd verrassend gewonnen (1-0). Voor aanvang van het toernooi gold China als een outsider voor de titel.

Uzbekistan kwam na 22 minuten op voorsprong door een treffer van Odil Ahmedov. Na 55 minuten maakte Wu Xi de gelijkmaker een een solo van Sun Ke bracht het land onder leiding van bondscoach Alain Perrin op voorsprong.

China tegen Uzbekistan in iets meer dan twee minuten. (Bron: YouTube)

China heeft nu zes punten in groep B en is al zeker van een plek bij de laatste acht. Zij spelen hun laatste groepswedstrijd tegen Noord-Korea, dat nog puntloos is. Uzbekistan en Saudi-Arabië bepalen in een onderling duel in Melbourne wie de andere kwartfinalist zal worden. Saudi-Arabië heeft een beter doelsaldo en zal aan een gelijkspel genoeg hebben.

Donderdag zijn de volgende wedstrijden in groep C. Bahrain speelt tegen de Verenigde Arabische Emiraten en Qatar zal aantreden tegen Iran.