Kyle MacLachlan keert terug in Twin Peaks

Daan de Witte (daan1601)

Kyle MacLachlan heeft bevestigd dat hij terugkeert in de rol van Special Agent Dale Cooper in de jaren negentigserie Twin Peaks. Dat meldt de Amerikaanse film- en televisiesite Deadline.

Tijdens een presentatie van de Television Critics Association deelde de acteur het nieuws. "Ik kijk uit naar mijn terugkeer naar de vreemde en wonderlijke wereld van Twin Peaks", meldde MacLachlan, die de reputatie van de speciaal agent later van zich afschudde met rollen in Desperate Housewives en Sex and the City.

Vlak na de bekendmaking verwelkomde regisseur David Lynch de terugkeer van de hoofdrolspeler op Twitter. "Welkom terug in Twin Peaks, Special Agent Dale Cooper!", schreef de regisseur, die benadrukt dat kijkers nog minstens een jaar moeten wachten. "Kyle MacLachlan keert terug in 2016."

In oktober werd bekendgemaakt dat Twin Peaks, de cultserie over het mysterie rond de moord op Laura Palmer, terugkeert. Met negen nieuwe afleveringen wordt volgend de vijfentwintigste verjaardag van de serie vieren. Behalve MacLachlan is nog niemand van de oude cast bevestigd. Wel zal het makersduo van toen, David Lynch en Mark Frost, de serie wederom schrijven en produceren.