De terugkeer van Community heeft een datum

Peter Breuls

Het is de sitcom Community in de afgelopen jaren niet altijd makkelijk vergaan: de serie stond seizoen na seizoen op het punt geannuleerd te worden en bedenker Dan Harmon, die vanaf het begin de showrunner was, werd van het ene op het andere moment zomaar ontslagen.

De comedy, die al snel bij een klein publiek populair werd om de bijzondere humor en de hommages aan andere tv-series, films en computergames, werd bovendien na het vijfde seizoen door tv-zender NBC alsnog geannuleerd. Maar net voordat de contracten met de cast afliepen wist website Yahoo! de serie over te nemen. Zij zouden een zesde seizoen beschikbaar maken via de Screen-videosite, alleen was niet duidelijk wanneer dat dan zou zijn. Tot vandaag.

In een video op, natuurlijk, Yahoo! Screen, maakten de leden van de cast en -opnieuw- showrunner Dan Harmon de volgende bekendmaking:

Community is dus terug vanaf 17 maart, oftewel St. Patrick's Day. Cool cool cool. Nog niet duidelijk is of de video's publiekelijk beschikbaar zullen zijn voor niet-Amerikaanse kijkers.