Merkel: sluit moslims niet buiten

static

De Duitse bevolking moet in de nasleep van de aanslagen in Parijs moslims en andere minderheden in de samenleving niet buitensluiten. Dat heeft de Duitse bondskanselier Angela Merkel dinsdag gezegd. Merkel doet samen met president Joachim Gauck dinsdagavond mee aan een demonstratie voor tolerantie en tegen onverdraagzaamheid gericht tegen moslims. Anti-islamprotesten in Dresden trokken de afgelopen weken duizenden mensen.

Merkel heeft de afgelopen dagen krachtig stelling genomen tegen de betogingen van de Patriottische Europeanen Tegen de Islamisering van het Avondland (Pegida). Aan een protest maandag in Dresden deden 25 duizend mensen mee. "Bevolkingsgroepen op basis van hun religie of afkomst buitensluiten is onze liberale staat onwaardig", zei Merkel in een toespraak in Berlijn. "Voor haat jegens buitenlanders en voor racisme en extremisme is in dit land geen plaats."

De demonstratie waar Merkel en Gauck dinsdag aan meedoen is georganiseerd door een aantal moslimgroepen en wordt gehouden bij de Brandenburger Tor in Berlijn.