Messi: "Vermoeiend om alles steeds te moeten verduidelijken"

Maarten (rubbereend)

Lionel Messi gaat helemaal nergens heen. De Argentijnse aanvaller hielp na het voetbalgala in Zürich alle geruchten over een vertrek bij FC Barcelona de wereld uit.

Messi was de afgelopen dagen op zijn zachtst gezegd onduidelijk over zijn toekomst bij de Catalaanse grootmacht. Zondagavond liet Messi weten dat alle geruchten rondom een transfer 'leugens' zijn, evenals de berichten over een ruzie tussen hem en Barcelona-trainer Luis Enrique.

Maar maandag deed de Argentijn de wenkbrauwen fronsen: "Ik weet niet wat er precies gaat gebeuren of waar ik volgend seizoen speel." Volgens Messi werd zijn uitspraak van maandag fout geïnterpreteerd. "Het is een beetje vermoeiend om alles steeds te moeten verduidelijken", vertelde Messi na het voetbalgala in Zürich tegenover de aanwezige pers.

"Vaak ontken ik geruchten niet eens, want de media veranderen mijn woorden toch altijd om zo controverse te creëren", vervolgde de sterspeler van Barcelona, die gisterenavond naast de Ballon d'Or greep. "Ik denk helemaal niet aan een vertrek. Echt helemaal niet. Alles wat ik zei is dat je in voetbal nooit weet wat er gaat gebeuren in de toekomst."

Messi reageerde ook op berichten over zijn relatie met trainer Luis Enrique, die zou volgens de geruchten namelijk heel slecht zijn en zou een reden zijn voor de linksbenige magiër om zijn heil elders te zoeken. "Onze relatie is net als zijn relatie met de andere spelers. Niets speciaals", aldus de voormalig Gouden Bal-winnaar.

Messi verraste Jan en alleman door op Jose Mourinho te stemmen in de categorie beste trainer. "Hij is een fantastische trainer. Of je hem nou mag als persoon of helemaal niet, er is geen twijfel over mogelijk dat hij een geweldige coach is", verklaarde Messi zijn keuze voor de Portugees. Saillant detail is dat Messi de afgelopen dagen werd gelinkt aan Chelsea.