Australië en Zuid-Korea naar kwartfinale Azië Cup

Boris (borisz)

Australië heeft eenvoudig geplaatst voor de kwartfinales van de Azië Cup. Het gastland versloeg in zijn tweede groepswedstrijd Oman met 4-0 en verzekerde zich daardoor van een plek bij de beste twee in de groep. Eerder won het land ook al van Koeweit (4-1). Ook Zuid-Korea heeft de volgende ronde bereikt. 

The Socceroos maakten in de eerste helft al een eind aan een mogelijk sprookje van Oman. Door goals van Matt Mckay, Robbie Kruse en Mark Milligan stond 3-0 bij rust. In de tweede helft maakte invaller Tomi Juric er 4-0 van, na een schitterende voorzet met buitenkant-rechts van Mathew Leckie.

Bij de eerste goal van Australië gaf Trent Sainsbury de assist. De speler van PEC Zwolle speelde de hele wedstrijd. Tommy Oar van FC Utrecht speelde alleen het laatste kwartier.

Ook Zuid-Korea wist haar tweede groepswedstrijd te winnen. Het land won met 1-0 van Koeweit door een treffer van Nam Tae-Hee. Na twee wedstrijden zijn Australië en Zuid-Korea in groep A al zeker van de kwartfinales. Beide landen hebben zes punten en spelen over vier dagen wie de groepswinnaar zal worden. Australië heeft wel een beter doelsaldo (+7 voor Australië en +2 voor Zuid-Korea). Koeweit en Oman spelen om de derde plaats in de groep. 

Woensdag zijn de tweede wedstrijden in groep B. Noord-Korea speelt tegen Saudi-Arabië en Chinan neemt het op tegen Uzbekistan. 

Samenvattingen van beide wedstrijden. (Bron: YouTube)