'Scarface' nieuwe kloon in Orphan Black 3

Peter Breuls

Het derde seizoen van de culthit Orphan Black start in april, en uit de onthulling in de finale van het tweede seizoen volgt de introductie van nieuwe personages. De producers van de serie hebben, via het officiële Twitter-account, een eerste blik op een nieuwe kloon onthuld: Scarface.

Het gaat om een kloon van het Castor-project, dat mannelijke kloons (gespeeld door Ari Millen) heeft opgeleverd. Hoewel de makers hebben benadrukt dat de serie nog steeds voornamelijk de focus zal leggen op de vrouwelijke kloons (Tatiana Maslany), zal het Castor-project ruim aan bod komen. De naam van de kloon is Rudy, maar na het zien va de foto is het niet moeilijk om te bedenken waar zijn bijnaam vandaan komt.

"Rudy houdt ervan om onder je huid te kruipen en te blijven graven, op je af te blijven komen tot hij gewonnen heeft," omschrijft Millen de doortastende bedreiging voor de oorspronkelijke kloons.

Scarface is bij lange na niet de enige bedreiging voor de meiden in het nieuwe seizoen, waarvan volgens bedenker John Fawcett de finale het beste van de serie toont. Onder de bedreigingen valt ook een schorpioen, die over een manische Helena kruipt in één van de afleveringen. "De schorpioen is een castlid," aldus Fawcett tegen Variety.

Orphan Black 3 start op 18 april op BBC America. Het is niet bekend wanneer de eerste afleveringen in Nederland te zien zijn.