Wenger wil defensie Arsenal versterken

Maarten (rubbereend)

Arsène Wenger hoopt deze maand een nieuwe verdediger naar Arsenal te halen. Zijn elftal heeft dit seizoen veel blessureproblemen in de defensie.

Terwijl Laurent Koscielny net terug is van een blessure, kreeg Wenger zondag tegen Stoke City opnieuw met een tegenvaller te maken. Mathieu Debuchy ontwrichtte zijn schouder nadat hij door Marko Arnautovic tegen de reclameborden werd geduwd. De Fransman kan de komende wedstrijd sowieso niet meedoen.

Op de vraag of Wenger daarom nog meer op zoek gaat naar versterking in de verdediging, antwoordde hij: "Niet echt, want we waren sowieso al op zoek. Nacho Monreal en Debuchy kunnen centraal spelen, maar als Kieran Gibbs er niet is, kan Monreal niet centraal spelen. Op die positie zitten we krap in de spelers."

Arsenal had zondag op eigen veld geen kind aan Stoke City: 3-0. Met twee doelpunten en een assist was Alexis Sánchez weer eens de man van de wedstrijd. "Hoe beter de ploeg speelt, des te meer is Alexis bij het spel betrokken als we veel in de aanval zijn. We hadden vandaag een heel offensief team."

Door de overwinning staat Arsenal vijfde in de Premier League, één punt achter Manchester United. Southampton, dat zondag van The Mancunians won, is derde met drie punten voorsprong op Arsenal.