Adams en Mitchell naar halve finale Lakeside

Boris (borisz)

Op vrijdagavond werden de kwartfinales gespeeld van het wereldkampioenschap darts van de BDO. In de Lakeside Country Club te Frimley Green wisten onder andere Martin Adams en Scott Mitchell zich te plaatsen voor de halve finale. 

De als derde geplaatste Adams had geen moeite om Ross Montgomery (11) te verslaan. Het werd 5-1 in sets. Adams treft in de halve finale Glen Durrant (7), die met 5-2 te sterk was voor Darryl Fitton (15). 

De andere halve finale gaat tussen Mitchell (4) en de ongeplaatste Canadees Jeff Smith. Mitchell won met 5-2 van Brian Dawson, die in de eerste ronde nog te sterk was voor Jeffrey de Graaf. Smith won verrassend met 5-1 van Robbie 'Kong' Green. De Canadees won in de voorronde van Mike Day (3-0). Daarna volgde overwinningen op Wesley Harms (3-0) en Gary Robson (4-3).  Alle Nederlandse heren waren al na de eerste ronde uitgeschakeld. 

Zaterdag wordt naast de halve finales bij de heren ook de finale bij de dames gespeeld. Titelverdediger Lisa Ashton speelt tegen Fallon Sherrock, die in de halve finale won van Sharon Prins. Zondag is de finale bij de heren.