Carry Slee-film Pijnstillers gaat naar VS

Daan de Witte (daan1601)

De Nederlandse jeugdfilm Pijnstillers is geselecteerd voor het Stony Brook Film Festival in New York. De verfilming van het boek van Carry Slee, met in de hoofdrol acteur Gijs Blom, draait in juli in competitie op het festival. Dat heeft producent Shooting Star vrijdag bekendgemaakt.

Eerder opende de Nederlandse boekverfilming Sonny Boy al eens het festival, dat buitenlandse films onder de aandacht van het Amerikaanse publiek wil brengen.

Ook is Pijnstillers van regisseur Tessa Schram geselecteerd voor het BUFF Film Festival in Malmö, dat in maart plaatsvindt. Het is het tweede achtereenvolgende jaar dat een Slee-verfilming daar in competitie draait. In 2014 won Spijt! de juryprijs voor beste film.

Pijnstillers is de zevende verfilming van een boek van Carry Slee. Het verhaal vertelt over tiener Casper (Blom) die op zoek gaat naar zijn verdwenen vader (Raymond Thiry) als zijn moeder (Birgit Schuurman) de strijd tegen de kanker lijkt te verliezen. De volgende Slee-verfilming, Kappen, staat voor komend najaar op de agenda.


Carry Slee-film Pijnstillers gaat naar VS (Foto: Novum)