Overlevende aanslag Charlie Hebdo:'Ik heb de horror gezien'

De journalist Laurent Léger overleefde de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo. Aan het tv-station France Info, vertelt hij over de gang van zaken.

'Eerst dachten we dat er een grap werd uitgehaald, een practical joke op ons... "barbarij valt krant binnen", zoiets' zegt hij. Léger ontkent dat de schutters de aanwezigen gevraagd hebben om zich te identificeren. "Het ging absoluut niet zo. Ze spraken de naam van Charb, ja, dat wel. Maar daarna schoten wild om zich heen."

De journalist wist zich achter een tafel in een hoek te verstoppen. "Ik ontsnapte aan zijn blik," zo vertelt de journalist.

Een van de schutters draaide zich om, om te praten met zijn medeplichtige. 'Hij zei dat hij geen vrouwen wilde doden ... maar één van onze vrouwelijke collega's lag al getroffen op de grond,' aldus Léger.

De aangeslagen man vertelt dat hij 'de horror heeft gezien', maar geeft aan nauwelijks te beseffen wat er gebeurd is. 'Niemand binnen onze kleine groep overlevenden realiseert zich dat het de waarheid is.'