Hellblade komt ook naar pc

Puddington

Eerder werd Hellblade al aangekondigd voor de PlayStation 4, maar vandaag heeft ontwikkelaar Ninja Theory onthuld dat de hack-and-slash game ook naar de pc gaat komen, met de wens om andere ook mods en 4k-resolutie naar de pc-versie te brengen.

"Ik denk dat de pc ons een vrijheid kan geven die we nog nooit eerder hebben ervaren", zegt Tameen Antoniades, creatief hoofd bij Ninja Theory. "We kijken naar alle mogelijkheden voor dit project en proberen met betere manieren te komen om de game nog beter te maken. Consoles liggen bovendien jaren achter met dingen zoals Steam. Het spel testen gaat gewoon makkelijker op een pc dan op een console. Het spel laten uitproberen en constant verbeteren is altijd belangrijk voor ons geweest."

Ook gelooft Antoniades dat de pc een rijkere ervaring kan bieden, met ondere andere mods en een 4k-resolutie. "Ik denk dat we nu op een punt zijn waar we spelers en fans kunnen uitnodigen om dingen aan de game toe te voegen. Ze kunnen dingen maken waar we zelf niet aan dachten en kunnen met ideeën en add-ons komen die de spelervaring nog meer verrijken."

Hellblade is gebaseerd op een Keltische mythe. Je speelt met Senua, een vrouw die zich een weg moet banen door de onderwereld. De game komt uit in 2015 en zal beschikbaar zijn voor PlayStation 4, en nu ook dus pc.

Hellblade
Hellblade komt ook naar pc